Rewrite your story

Hypnotherapie

De oorzaak en de oplossing voor veel problemen, gedragspatronen en gevoelens ligt maar al te vaak in je onbewuste mind. Het gaat om lichamelijk klachten, mentale problemen en ideeën die belemmerend zijn voor iemand, zoals:

  • Angsten; zoals de angst voor de mening van anderen of de angst voor succes
  • Onzekerheid; ik doe het toch niet goed, ik kan het niet
  • Negatief zelfbeeld: niemand zit op mij te wachten of ik ben het niet waard
  • Eenzaamheid
  • Depressie
  • Burn out
  • Verslavingen zoals roken, eten of gamen
  • Pijnklachten, zeker onverklaarbare pijnklachten
  • Allergieën
  • Fobieën

Waar het mensen voorheen vaak niet lukte met therapeuten of coaches om ergens doorheen te breken en mensen dan steeds terugvielen, lukt het met hypnotherapie vaak wel. Het blijkt een effectieve behandelmethode te zijn voor veel problemen en kan vaak verlichting bieden waar andere behandelingen geen succes hebben gehad. Dit komt omdat je met hypnotherapie werkt met je onbewuste. Daarbij voel je en ervaar je het i.p.v. dat je het bedenkt.

Want als je het met je bewuste mind had kunnen oplossen dan had je dat vast al gedaan.

Awareness is the first step in healing.

– Dean Ornish

Hypnose werkt op je onderbewuste mind. Het onderbewuste is voor 90-95% procent bepalend voor je gedrag. Dit is het stuk waarin al je ervaringen, emoties en overtuigingen zijn opgeslagen. Dit kunnen prettige en helpende maar ook minder prettige en niet helpende overtuigingen zijn. Het kan zijn dat jij als klein kind jezelf een patroon hebt aangeleerd. Een patroon wat toen behulpzaam was maar nu niet meer. Nu heb je er last van en ervaar je het als een probleem. Dat patroon zit dan vast in je onbewuste en dat is dan ook de plek waar je het probleem aan gaat pakken.

Met hypnose ontdek dat er op dieperliggende niveaus het een en ander meespeelt. Door de diepgaande sessies en verschillende hypnotherapeutische technieken krijg je prachtige en krachtige inzichten en kan je blokkades loslaten.

Om iets te doorbreken grijp je vaak ook terug op succesvolle en positieve ervaringen uit te verleden. Met hypnose kom je sneller bij die ervaring terecht waardoor je angsten, pleasegedrag, depressieve klachten of overweldigende emoties kan laten verdwijnen. Je verandert daadwerkelijk iets in je onbewuste mind waardoor je gedrag en ideeën als automatisch ook zullen veranderen. Je zal ervaren dat als je een doel hebt waar je naartoe wilt werken je dat doel nu wel kunt bereiken. Je moet er alsnog naartoe werken maar je voelt dat je nu er doorheen bent gebroken. Je valt niet meer terug want er heeft een verandering plaatsgevonden. Een verandering die blijvend is waardoor jij je anders zult voelen en er weer andere deuren voor je opengaan.

 

Hypnose is een staat van ontspanning met een bepaalde focus waar je op een natuurlijke manier al meerdere malen per dag in bent. Neem bijvoorbeeld het moment net voordat je in slaap valt of als je in de auto een stuk rijdt en ineens merkt dat je al verder bent dan je dacht. Tijdens de hypnose ontspan je je dus. Je geeft je over en laat je leiden, maar je raakt de controle niet kwijt. Je bent er continu bij met je bewuste mind. Je kritische denken, je bewuste mind, gaat alleen wat naar de achtergrond waardoor je toegang tot je onbewuste mind krijgt. In die staat kan je werken aan het veranderen van beperkende overtuigen, angsten, fobieën of minder prettige ervaringen. Je kunt ook werken aan het versterken van positieve kwaliteiten zoals innerlijke rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde. En door bepaalde inzichten die je krijgt en suggesties die we doen, kan

jij dingen kunt loslaten zodat je je daarna weer vrij kan voelen. Vrij van roken, overgewicht, of een fobie. Maar ook vrij om te genieten, blijer te zijn met jezelf of meer rust in je hoofd te voelen.

The best way out is always through

– Robert Frost

Fysiotherapie en manuele therapie

‘Leven is bewegen’ is de slogan van de fysiotherapeut

Een fysiotherapeut is een specialist in het menselijk bewegen. Een fysiotherapeut onderzoekt op welke manier je beweegt om vervolgens te analyseren waarom je juist op deze manier beweegt.

Een fysiotherapeut maakt het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen. Soms is dat met behulp van manuele technieken en soms met behulp van adviezen en/of specifieke oefeningen.

Omdat een fysiotherapeut zich kan specialiseren heeft hij, zoals bij de specialisatie manuele therapie, extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Ook kan een fysiotherapeut andere opleidingen hebben gevolgd om zich toe te spitsen op een bepaalde regio of methode binnen de fysiotherapie zoals dry needling, fasciatherapie, Mindfull fysiotherapie, ontspanningstechnieken; stress- en pijnmanagement, NLP; Neurolinguïstisch programmeren voor paramedici, geïntegreerde technieken volgens een stroming binnen de osteopathie. Zo kan hij over een heel scala aan behandeltechnieken beschikken.

Your only limit is your mindset

 

 

De manier waarop we bewegen zegt ons iets over hoe je in het leven staat. Lichaamstaal is een vorm van non-verbale communicatie die net zoals gesproken of geschreven taal veel inhoudelijke informatie kan overbrengen. Lichaamstaal zegt ons dus veel.

 

Hoe iemand in het leven staat is bepalend voor hoe hij of zij zijn leven ervaart. En dat kan zich uiten in fysieke ongemakken. Iets waar we in eerste instantie niet vanuit gaan als we een fysiek ongemak ervaren.

En juist dit is de brug naar hypnotherapie. Een stuk aanvulling op de verschillende behandelmethodes van pijnklachten van mensen maar ook andere klachten zoals het ervaren van problemen als gevolg van een negatief zelfbeeld, overgewicht, verslavingen, angsten of stressgerelateerde klachten kunnen hier uitermate goed mee behandeld worden.

 

In de praktijk wordt vaak genoeg gezien dat mensen met steeds dezelfde klachten terugkomen of heel veel moeite hebben om een gezondere leefstijl of andere gewoontes aan te nemen.

 

Door de ervaring in de praktijk dat je klacht wel alleen fysiek kunt behandelen maar dat de echte oplossing voor het ‘probleem’ toch vaak om een mentale benadering vraagt om het echt op te lossen is er de brug naar hypnotherapie geslagen.

water, sea, bridge-4848741.jpg